Een breed assortiment

Slijterij Berendsen heeft alles onder de dop

Home

Overige

Buiten alle prachtige wijnen, speciaalbieren en whisky's, bestaat ons assortiment uit nog veel meer heerlijke dranken. Zo is er een ruime keuze aan diverse Champagnes, cava's en prosecco's maar natuurlijk ook een breed gala aan sherry, vermout, madeira, sakes, cognac, armagnac, grappa en ga zo maar door. U kunt natuurlijk ook bij ons terecht voor diverse frisdranken.

Port

Voor een mooie port zit u bij ons goed. Zo hebben wij een ruime keuze in diverse tawny's, ruby's, vintages, crusteds, witte en rose ports van bijvoorbeeld Niepoort of het porthuis Kopke. Wij adviseren u graag met het kiezen van een fles port.

Port_Berendsen_

Gin & Tonic

De Gin & Tonic is weer helemaal terug! Gin kent een rijke geschiedenis en maar werd vooral in de 17e populair toen Koning Willem van Oranje de Engelse troon innam en de productie van gin stimuleerde onder alle bevolkingsgroepen. Het werd gemaakt van slechte graan en om dat te verhullen werd er jeneverbes en suiker aan toegevoegd. Toen het allemaal uit de hand liep werd in 1751 de "Gin Act 1751" ingevoerd, vanaf dat moment mochten alleen nog de grote distilleerderijen met licentie de gin gaan produceren. Hierdoor en door de verbetering van het stookapparatuur werd de kwaliteit van gin een stuk beter en begonnen alle lagen van de Engelse maatschappij gin te drinken.

Tegenwoordig verschijnen er steeds weer nieuwe gin's op de markt. De kwaliteit is uitmuntend, de smaken bijzonder divers en de uitmonsteringen zijn om van te smullen. Daar waar het eerste een typisch Engels drankje was, is het tegenwoordig wereldwijd een hit. Slijterij Berendsen blijft hier in niet achter en heeft onderhand meer dan 40  verschillende gin's. Een klein greep uit ons assortiment: Hendrick's Gin, Bombay Sapphire, Bulldog, Gordon's London Dry Gin, Tanqueray, Beefeater, The Botanist, Gin Mare, Bathtub Gin, etc.

GinsTonic

Ook de keuze in tonic is de afgelopen jaren flink toegenomen, zowel veel nieuwe merken maar ook veel nieuwe smaken! Een goede tonic mixen met een heerlijk gin zorgt voor een verfrissend drankje. Doordat er zoveel verschillende gin's en tonic's zijn, is het verrassend leuk om telkens een andere combinatie te proberen. Zo zal je merken dat een Hendrick's Gin met Fever Tree een andere smaak beleving opleeft dan Hendrick's Gin met Thomas Henri! Hierbij een kleine greep uit ons assortiment aan tonic: Thomas Henry, Fever Tree (diverse smaken), Fentimen's (diverse smaken) en Royal Club.