Villa Giada Barbera d'Asti Surì Piemonte, Italië
KLIMAAT & TERROIR: Het klimaat is geclassificeerd als gematigd continentaal. De wijngaarden zijn gelegen ten oosten van de heuvels van Asti en Alba.
VINIFICATIE: De handgeplukte trossen weken na ontstelen een dag of tien in waarbij de gisting zijn aanvang neemt. Hierop volgt ook malolactische omzetting en een flesrijping van vijf maanden.
DRUIVEN: barbera
ALCOHOL PERCENTAGE: 14,00%
GEUR & SMAAK: Een robijnrode wijn met mooie aromatische tonen van rijpe kersen, rode vruchten en kruiden. De structuur is precies zoals bedoeld: gul, fluweelzacht, sappig, vlezig, rond en lekker mond vullend in de afdronk.
SERVEERSUGGESTIE: Heerlijk bij pastagerechten met vlees.
WEETJE: De belangrijkste druif van Piemonte is nebbiolo, waarvan de beroemde Barolo en Barbaresco worden gemaakt. De meeste producenten zien de barbera als bijproduct. Zo niet Andrea Faccio, die zich heeft gespecialiseerd in de productie van barbera.