In 2013, in het hart van Sugarcane Country, openden drie jeugdvrienden de Bayou® Rum-distilleerderij in Lacassine, Louisiana. Door gebruik te maken van de overvloedige natuurlijke bron van suikerriet, hebben ze een reeks eersteklas rum gecreëerd. Elke batch wordt met de hand gedistilleerd in koperen potstills en gerijpt in bourbon- en sherryvaten van 200 liter.
Het recept maakt gebruik van 100% single estate melasse, geproduceerd door het oudste familiebedrijf en geëxploiteerde suikerfabriek in de Verenigde Staten. Het is ambachtelijke spirit op z’n best!
Een leuk weetje: een ‘Bayou’ is een term die in de zuidelijke staten van Amerika wordt gebruikt voor een watermassa, zoals een extreem langzaam stromende rivier of een moerassig meer, dat meestal wordt aangetroffen in vlakke laaggelegen gebieden.
Bayou Pink Rum is de levendige uitdrukking van de bekroonde witte rum. De doordrenkte meidoornbessen geven niet alleen de opvallende kleur, maar ze voegen ook een vleugje bessen toe aan het aroma. Deze zacht zoetzure vruchten zorgen voor extra lagen in smaakbeleving, namelijk licht en fris.
Geur: Tonen van bessen en roos.
Smaak: Zachtzure meidoornbessen, aangevuld met romige zachtheid.
Finish: Meidoornbessen met een lange friszure afdronk.
Signature drink: Waan je even in een tropisch oord en ‘bestel’ een Pink Mojito! Zorg dat je naast de Bayou Pink rum ook rietsuiker, rose lemonade & crushed ice in huis hebt. Doe dit in een groot glas en garneer met munt en limoen. Heerlijk!