Productiegebied: Veneto. Morenic heuvels ten zuiden van het Gardameer.
Druiven: Geproduceerd in beperkte hoeveelheden van geselecteerde rode druiven Corvina (40%), Corvinone (40%), Rondinella (20%).
Bodemsamenstelling: Kalk- en kleigronden van glaciale en alluviale oorsprong.
Vinificatie- en productiesysteem: zachte persing van de geselecteerde druiven, eerste gisting gedurende 10-12 dagen bij gecontroleerde temperatuur (24-25°C.), bewaring in thermisch geconditioneerde inox tanks gedurende 3 maanden.Hergisting “Ripasso” in februari/maart door een tweede gisting van de wijn op de schil die uitkomt na de productie van de wijn Amarone.Bijzonder aan onze “Decus Ripasso” is dat we tijdens de tweede gisting krenten en rozijnen toevoegen.Rijping in eikenhouten vaten gedurende meer dan een jaar koud bottelen in een steriele bottellijn.
Organoleptische beschrijving: Droge, volle en intense rode wijn, verzacht door de lange rijpingsperiode in houten vaten.
Kleur: intens robijnrood.
BoeketIntens, fijn, geurig, delicaat etherisch, met de geuren van geselecteerde houten vaten.
Smaak: Droog, smaakvol, vol van smaak, vol en fluwelig.
Serveertemperatuur: Te serveren op kamertemperatuur (18-19°C.).
Bewaring: De wijn kan 8-10 jaar rijpen na de druivenoogst.Bewaar op een frisse, droge en donkere plaats.
Gastronomische Suggesties: Wijn bij gebraden vlees, gegrild vlees, wild en rijpe kazen.