Blair Athol is een distilleerderij die je misschien kent van Diageo's Flora en Fauna-serie of onafhankelijke bottelingen. In feite is dit de eerste officiële release sinds 2003 en het eerste optreden van de distilleerderij in Diageo's jaarlijkse Special Releases. Het is gerijpt in Europese eikenhouten vaten die zijn geschaafd, geroosterd, opnieuw verkoold en opnieuw gevuld met versterkte wijn in het VK voordat het wordt gevuld met whisky, het resultaat is een diepe, rijke single malt. Er zijn 5.514 flessen geproduceerd.
Beleving
Geur: 'Sherried' off the bat met pepermuntcrèmes. Gebrande toffee, kerstkruiden, sinaasappel en erwten zorgen voor een goede balans tussen zoet en hartig.
Smaak: Toffee-appels lopen voorop in de rijke, stevige smaak, opnieuw zonder dat het te zoet wordt. Wat rozijnen in de staart.
Afdronk: Romig met aanhoudende tonen van pruimen, grapefruit en brandnetel.