De Pinot Noir en de Grenache zorgen voor een soepele en ronde wijn met een intense geur van rood fruit, kersen, kruisbessen met lichte pepertonen en een frisse afdronk. Bij eend, kalfsvlees, BBQ en Mediterrane gerechten maar ook bij een stukje kaas.
Samuel: “Onderweg over de weggetjes langs de mooiste “Terroirs” van Zuid-Frankrijk liet ik mijn fantasie de vrije ruimte en ontstond het idee voor een nieuwe serie wijnen: “Libre Cours” hetgeen betekent “de vrije ruimte; de eigen gekozen weg”.
“Met plezier deel ik de finesse, frisheid, subtiliteit, originaliteit en gulheid van deze wijnen”.
Samuel werkt uitsluitend met druiven geteeld volgens de biodynamische, biologische of duurzame wijnbouwmethode. Dat betekent geen gebruik van chemische meststoffen, herbiciden of pesticiden. Tijdens de vinificatie van witte wijn wordt geen sulfiet gebruikt. De macération van de rode druiven duurt 4 à 5 weken.
Samuel Delafont:
Zuivere wijnen met finesse, souplesse, elegantie en karakter.
Maison S. Delafont bevindt zich in Vézénobres aan de voet van de Cévennes en is door Samuel in 2010 opgericht met als doel de wijnen van de Langedoc en de Cévennes te promoten.
Niet afkomstig uit de wijnwereld benadert hij de wijnproductie met een open en creatieve geest. Hierdoor is hij in staat innovatief te zijn. Samuel streeft naar een duurzame wijnproductie wat leidt tot biodiversiteit met veerkracht en evenwicht zodat de wijnstokken goed kunnen groeien.
Voor de rijping van de wijnen gebruikt Samuel zelf ontwikkelde 300 ltr. roestvrijstalen vaten. Frisheid en fruitigheid zijn zo gegarandeerd.
De wijnen van Samuel zijn te vinden in diverse Franse sterrenrestaurants en prijken ook op de menukaart van menig staatsbanket.