Tenuta Sant'Antonio Scaia Paradiso Veneto, Italië
KLIMAAT & TERROIR: Warme zomers en relatief milde winters. De bodems bestaan uit een dunne kalklaag, keien, klei en zand.
VINIFICATIE: De druiven worden vergist in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks. Na een tweede gisting van circa 10 dagen op de gedroogde druivenschillen van de cabernet sauvignon rijpt de wijn 1 jaar in eikenhouten vaten van 500 liter.
DRUIVEN: corvina, corvinone, rondinella, cabernet sauvignon
ALCOHOL PERCENTAGE: 14,50%
GEUR & SMAAK: Robijnrode wijn met paarse reflecties en aroma’s van kersen, bosbessen, gekonfijt rood fruit en specerijen als zwarte peper, zoethout, cacao en tabak. De smaak is vol, zacht en warm met een fluwelen structuur.
SERVEERSUGGESTIE: Serveer op 14 à 16 graden Celsius bij pasta of risotto met truffel, paddenstoelen en sauzen op basis van vlees, bij gegrild rood of varkensvlees en bij rijpe kazen.