Augustijn wordt al sinds 1295 gebrouwen door de paters Augustijnen in hun klooster in Gent. In de middeleeuwen brouwden en commercialiseerden veel paters en monniken hun eigen bier.
Water was dikwijls verontreinigd en dus was het veiliger om bier te drinken omdat het water wordt gekookt tijdens het brouwproces.
Toen de paters Augustijnen in 1978 op zoek gingen naar een nieuwe partner voor het brouwen van hun bier, was Jozef Van Steenberge volop aan het experimenteren met hoge gistingsbieren.
Jozef won de uitgeschreven wedstrijd van de paters Augustijnen. De brouwerij kreeg zo toegang tot de receptuur van dit historisch kloosterbier, maar ook tot de kennis van receptuurbeheerder Janus Jeremanus. Janus was meer dan 25 jaar lang adviseur van Brouwerij Van Steenberge en introduceerde de originele giststammen van de Augustijnen die we tot op vandaag nog steeds gebruiken.
Augustijn Grand Cru
Unieke triple
9.0%
Kleur: Strogeel met witte schuimkraag
Alcoholvolume: 9,0% – 18,5° Plato
Aroma: Fruitig en kruidig hoppig
Smaak: Zeer vol mondgevoel met toetsen van mout
Afdronk: Droog en bitter