Taylor's 40 Year Old Tawny Port
Douro, Portugal
KLIMAAT & TERROIR: Een klimaat met warme zomers en koude winters. Het terroir kent elementen van verweerd graniet en leisteen.
VINIFICATIE: Na de intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang.
Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol en kan het sap voor een periode van (gemiddeld) 40 jaar rijpen op hout.
DRUIVEN: touriga francesa, tinta roriz, touriga nacional
ALCOHOL PERCENTAGE: 20,00%
GEUR & SMAAK: Licht bruinoranje en zijdezacht met gekonfijt fruit,
hazelnoot, chocolade en kruiden. Elegant en complex smet een eindeloze en intense afdronk.
SERVEERSUGGESTIE: Te serveren bij oude kazen; ook geweldig met amandelen of walnoten en ganzenlever.
WEETJE: Lange rijping op vat versoepelt een stevige wijn.
Het volle robijnrood maakt plaats voor een bruine gloed.
Juist aan deze amber of taankleuring ontleent Tawny port zijn naam.
Een Tawny begint z’n leven dus eigenlijk als Ruby.