Druiven
Witte druiven toegestaan ??en/of aanbevolen in Italië (voornamelijk Glera, Pinot, Chardonnay en Garganega).
Terroir
Overwegend heuvelachtig of pre-heuvelachtig, maar ook vlak. Niet erg diep, goed gedraineerd en niet te bemest om de natuurlijke kracht van de wijn niet te veel te bevorderen.
Productietechniek
Late middellange oogst, de druiven worden onderworpen aan een zachte persing, zonder schilfering en zonder maceratie. De fermentatie van de most gebeurt bij lage temperaturen (16-18°C), zeer langzaam en met geselecteerde gisten. De perlage vindt plaats in speciaal afgesloten hermetische afdichtingen (autoclaven) volgens de techniek die bekend staat als "Charmat-methode".
Beleving
Strogele kleur, met fijne en aanhoudende perlage. Intense bloemengeur, fruitig, aanhoudend en aangenaam. Droge, harmonieuze, ronde en kruidige smaak, met een aangename nasmaak van appel. Rond en aangenaam in balans.
Bottelen
Het wordt gebotteld met de steriele microfiltratietechniek bij lage temperatuur (bijna 0°C) en isobaar om de permage te behouden. Met kooldioxidedruk variërend van 1 tot 2,5 bar.
Serveren
Ideaal als aperitief. Wijn voor een borrel, geschikt voor heerlijke en visgerechten. Serveer bij 8-10°C.