Aberlour heeft deze whisky 12 jaar laten rijpen en vervolgens niet het chill-filtering proces laten ondergaan. Tegenwoordig ondervinden de meest malt whisky's deze behandeling wel om te voorkomen dat de whisky troebel wordt als er water of ijs aan toegevoegd wordt. Daarnaast behoudt de single malt ook de volle smaak van mout en is het mondgevoel rijk en romig. De afdronk is lang, warm en licht pittig.
Distilleerderij
De distilleerderij van Aberlour is gelegen aan de Burn of Aberlour en werd in 1879 gebouwd door James Fleming. De rivier de Lour stroomt vlak langs de distileerderij, waar zich ook twee watermolens en een graan en zaagmolen bevinden. Ondanks dat de rivier zo dichtbij langs stroomt, wordt er gebruik gemaakt van zuiver bronwater uit ondergrondsebronnen. Bijna alle whisky's van Aberlour worden dubbel gevat in afzonderlijke sherry en bourbon vaten. Hierdoor heeft Aberlour een bijzonder mooi en complex karakter.
Beleving
Kleur: amber goud
Geur: fruit en aarbeienjam
Smaak: sherry, fruitig, chocolade, toffee, kaneel
Afdronk: Lang, warm en licht pittig
Leeftijd: 12 jaar