Cantine Lenotti is sinds 1906 gevestigd in Bardolino aan de oosterlijke oever van het Gardamaeer.
De druiven voor deze wijn komen uit het klassieke Valpolicella gebied en meer specifiek uit de heuvels rond de dorpen Fumane, Negrar en Valgatara.
De bodem bestaat er uit kalk en klei. De aanduiding Superiore staat voor wijnen uit dit gebied die minimaal één jaar houtlagering hebben ondergaan en die een minimum alcoholgehalte bezitten van 12%.
Le Crosare wordt in gelimiteerde hoeveelheden geproduceerd van geselecteerde druiven.
Dat Le Crosare Ripasso is, wil zeggen dat deze wijn volgens de Ripasso techniek is gemaakt.
De jonge wijn ondergaat in januari/februari een tweede gisting door de toevoeging van de schillen van de Amarone die in deze periode van ingedroogde druiven geproduceerd wordt.
Het resultaat is dat Le Crosare meer kleur, smaakstoffen en kracht krijgt. De rijping van minimaal 12 maanden in houten foeders geeft de Ripasso zijn verfijning.
Le Crosare heeft een dieprode kleur en aroma´s van rijpe kersen. Zijn smaak is kruidig, vol, fluwelig en blijft lang na.
Ripasso wordt ook wel het broertje van Amarone genoemd en heeft een heel goede prijs/kwaliteit verhouding.
Mooie begeleider van gegrild rood vlees, wild en harde gerijpte kazen.