Artikelomschrijving
KLIMAAT & TERROIR: Zeeklimaat met relatief droge, warme zomers en milde winters. De roodgekleurde bodem is rijk aan klei en mineralen.
VINIFICATIE: Nadat de druiven geplukt zijn, vindt vergisting plaats op RVS-tanks. De wijn krijgt geen houtlagering.
DRUIVEN: cabernet sauvignon (57%), shiraz (43%)
ALCOHOL PERCENTAGE: 14,00%
GEUR & SMAAK: Zachte en sappige wijn met aantrekkelijke aroma's van zure kers, framboos, braam en een verleidelijke kruidigheid. Medium body met zachte tannines.
SERVEERSUGGESTIE: Serveer deze wijn bij spaghetti Napoletana, pizza, rundercarpaccio, hamburgers of bij een feestelijke barbecue.
WEETJE: Bij Simonsig is de shiraz-druif geen onbekende. Een van de paradepaardjes van het huis wordt namelijk van die druif gemaakt: de Merindol, genoemd naar het Zuid-Franse dorpje waar de familie Malan oorspronkelijk vandaan komt.