Artikelomschrijving
KLIMAAT & TERROIR: Zeeklimaat met relatief droge, warme zomers en milde winters. De roodgekleurde bodem is rijk aan ijzer, klei en mineralen.
VINIFICATIE: De druiven worden volledig vergist in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks. Daarna rijpt 9% van de wijn 12 maanden op gebruikte Franse eikenhouten vaten.
DRUIVEN: pinotage (100%)
ALCOHOL PERCENTAGE: 14,50%
GEUR & SMAAK: Aromatische wijn boordevol rood fruit zoals framboos, aardbei en rode bes in combinatie met zoete specerijen en fluweelzachte tannines.
SERVEERSUGGESTIE: Licht gekoeld serveren bij alles van de grill of BBQ, pulled pork en kruidige stoofpotten of lamskoteletten. Pinotage heeft een lang bewaarpotentieel en deze wijn kan dan ook gerust nog even liggen. Geniet ervan vier tot acht jaar na de oogst.
WEETJE: De eerste rode wijn die Simonsig in 1970 uitbracht, was een pinotage. Pinotage is een kruising tussen pinot noir en cinsault, ontwikkeld in 1925 door professor A.I. Perold.