Inloggen
Winkelmandje

Frontaal Ridgeback 75cl

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
8,25 6,82 Excl. BTW
Zet op verlanglijstje

- Vandaag besteld is binnen 1 tot 5 werkdagen in huis

Op voorraad: 9
Toevoegen aan favorieten
  • Artikelomschrijving & specificaties
  • Documenten
  • Veel gestelde vragen

Artikelomschrijving

Ridgeback
Ridgeback staat bekend om zijn complexiteit in smaak en zijn hoge alcoholpercentage. Een hoger suikergehalte en alcoholpercentage maakt het bier zoet en het krijgt daardoor ook duidelijke tonen van karamel en Haagse Hopjes. Nu ook verkrijgbaar in 75cl flessen. Ideaal om cadeau te geven, te delen met mede-bierliefhebbers of om donker te bewaren en te laten rijpen.

De brouwer aan het woord over Ridgeback
Ridgeback is een barleywine en is goed te combineren met verschillende gerechten en er kan zelfs mee gekookt worden! We hebben binnen het team van Frontaal meerdere keukenprinsen en –prinsessen rondlopen die graag aan de slag gaan met onze bieren in de keuken. Hier twee lekkere recepten met Ridgeback Barleywine als ingrediënt (ook te vervangen door een vergelijkbaar donker bier)

Ridgeback Stoof (4 personen) - bereidingstijd 15 min – kooktijd 3-4 uur:
Recept van Guus.

Ingrediënten:
1 kg runderriblappen 
1 blik Ridgeback van Frontaal
3 teentjes knoflook
3 takjes verse tijm
3 blaadjes laurier
2 witte uien
2 witte boterhammen (zonder korst), eenzijdig besmeerd met Dijon of Limburgse mosterd
1 runderbouillon blokje, 400 ml kokend water
2el bloem
50 gram (room)boter
Keukengerei:
Gebruik bij voorkeur een braadpan of stoofpan
Bereidingswijze Ridgeback Stoof:
Snijd de runderriblappen in grove stukken en bak deze in de boter op middelhoog vuur voor 5-10 minuten. Snipper ondertussen de uien en maak de bouillon. 
Haal het gebakken vlees uit de pan en zat even opzij. Braad in dezelfde pan de knoflook en uien. Voeg daarna weer het vlees toe en de bloem. Roer goed door elkaar en bak kort.
Voeg het blik Ridgeback toe en breng aan de kook.
Voeg de twee witte boterhammen met mosterd ‘facing down’ toe. Voeg de bouillon toe zodat alles onderwater staat en als laatste de laurier en tijm.
Laat het vlees 3-4 uur rustig sudderen en schep af en toe om. Mocht het geheel nog niet volledig ingedikt zijn, laat dan het laatste kwartier/halfuur de deksel van de pan. 
Proef en voeg naar smaak zout en peper toe voor serveren.
Serveertip voor bij de Ridgeback Stoof:
Combineer de Ridgeback Stoof met rijst, friet of naanbrood.

Specificaties

Type BierBarleywine
LandNederland
Alcoholpercentage10 Vol %
Volume75cl
MerkFrontaal
CategorieNederlands Bier
EAN Code8721001430598
ArtikelcodeFFRONT-RIDGE75
VerpakkingFles

Stel een vraag over dit artikel

         

Winkelmandje

Wis filters

Filter

&nspb;

Annuleren
Bevestigen