KLIMAAT & TERROIR: Mediterraan klimaat met droge, hete zomers. De wijngaarden liggen op 650 meter hoogte en hebben een oostelijke expositie. De bodem is zanderig met kalkdelen uit het Krijt-tijdperk. De ranken zijn gemiddeld 40 jaar oud.
VINIFICATIE: De druiven worden vergist in eikenhouten vaten van 1000L. De 'hoed' wordt handmatig ondergedompeld. Alleen de wijn die spontaan afloopt wordt gebruikt. De rijping duurt 12 maanden en vindt plaats in gebruikte Franse eiken vaten van 225L en 1000L.
DRUIVEN: monastrell (100%)
ALCOHOL PERCENTAGE: 14,50%
GEUR & SMAAK: Aromatisch met tonen van bramen, frambozen, aalbes en rabarber. In de afdronk lichte roostertonen.
SERVEERSUGGESTIE: Serveer bij rijke gerechten zoals ribbetjes, paddenstoelen, eend, lamsrack en worstjes.
WEETJE: Monastrell houdt van hitte. Alleen dan komt hij perfect tot rijping en ontstaan er ook geen schimmels in de dichte druiventrossen. Om die reden verbouwt De Moya zijn monastrell in Alicante, waar het warmer is dan in Valencia.