Druivensoort: 60% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 15% Feteasca Neagra
Kleur: Intens robijnrood
Geur: Een complex boeket, gedomineerd door rijp zwart fruit, kruiden en hartige houttonen.
Smaak: Dit is een ronde wijn met perfect uitgebalanceerde tannines en een fijne afdronk.
Aanbevolen bij: Gerechten met rood vlees, zoals lamsvlees of rundvlees, vergezeld van verse groenten, en bij een verscheidenheid aan Italiaanse gerechten, zoals lasagne of pasta Bolognese.
Serveertemperatuur: ± 16-18 °C.
Op dronk: heden
Alcoholpercentage: 13,5 % vol.
Bijzonderheden
Een rijke wijn, geproduceerd uit drie druivensoorten die een unieke combinatie vormen. De druiven zijn handmatig geoogst van de eigen plantages van de wijnmakerij in het zuidoosten van Moldavië. De gisting heeft plaatsgevonden in roestvrijstalen tanks op een temperatuur van 22-24 graden voor een periode van vijf tot zeven dagen. Hierna heeft de wijn een malolactische gisting ondergaan en twaalf maanden gerijpt op Frans-eiken vaten.
Het wijnhuis Salcuta is in 1995 opgericht. Het is vernoemd naar het dorp waar de wijngaarden liggen in de regio Causeni in Zuid-Moldavië. Op dit moment heeft Salcuta 400 hectare beplant met
wijndruiven. Er worden alleen biologisch meststoffen gebruikt. Hierdoor werkt het bedrijf CO2-neutraal. Moldavië is van oudsher een wijnbouwland en ligt op dezelfde breedtegraad als Bordeaux
in Frankrijk.