Druivensoort: Feteasca Neagra
Kleur: Robijnrood met paarse tinten.
Geur: Intens fruitige geur met tonen van zwarte kersen en gedroogde pruimen.
Smaak: Fruitig en tegelijk intens. Zijdezacht met veel rijp rood fruit.
Aanbevolen bij: Gerechten met gebakken of gegrilde vette vis, eend en stoofschotels
Serveertemp.: ± 18-20 ° C.
Op dronk: Enkele maanden na de oogst.
Alcoholpercentage : 13% vol.
Bijzonderheden
Het wijnhuis Salcuta is in 1995 opgericht. Het is vernoemd naar het dorp waar de
wijngaarden liggen in de regio Causeni in Zuid-Moldavië. op dit moment heeft Salcuta
400 ha beplant met wijndruiven. Er worden alleen biologisch meststoffen gebruikt.
Hierdoor werkt het bedrijf CO2- neutraal. Moldavië is van oudsher een wijnbouwland en
ligt op dezelfde breedtegraad als Bordeaux in Frankrijk.