De druiven komen uit de eigen wijngaarden in Touraine (Loire) en worden gecultiveerd met het doel om er alcoholvrije wijn van te maken. De pinot noir druif is geselecteerd vanwege zijn buitengewone aromapotentieel en de mooie balans tussen tannines en zuren. Dit stelt de wijnmakers in staat om een ideale basiswijn te maken om te dealcoholiseren. De wijn wordt gedealcoholiseerd door middel van vacuümdistillatie op lage temperatuur, op deze manier blijven de aroma’s intact en behoudt je de frisheid en rood-fruit aroma’s van de pinot noir.
De neus is delicaat en intrigerend, met de typische aroma’s voor een pinot noir uit de Loire: rood fruit (aalbes, aardbei, kers, zwarte bes), frisse tonen van menthol en tomatensteeltjes en wat zoetere hinten van caramel en vanille. De wijn is medium-vol en perfect in balans met een fijne zuurgraad en tannines die levendig, maar niet agressief zijn.
Serveer licht gekoeld.
Divin is een jong en zeer innovatief bedrijf, dat volledig is toegelegd op de productie van gedealcoholiseerde wijnen. Onder leiding van wijnmaker Alessandro Bariè worden de hoogwaardige 0.0% wijnen gemaakt, die inmiddels ook internationale prijzen hebben gewonnen. Divin is onderdeel van het gerenommeerde familiebedrijf Les Vignobles Villebois.
De druiven komen uit de eigen wijngaarden in Touraine (Loire). Van de wijngaard tot in de wijnkelder werkt het Divin-team nauw samen om druiven van uitzonderlijke kwaliteit te cultiveren, een cruciale stap in het waarborgen van de kwaliteit van de gedealcoholiseerde wijn. Na de oogst en het maken van de basiswijn, wordt door middel van vacuümdistillatie op lage temperatuur de alcohol onttrokken aan de wijn. De meest moderne technieken worden gebruikt om de alcohol uit de wijnen te extraheren, mét behoud van de aroma’s en smaken van de frisse Loire-druiven zoals de sauvignon blanc.
Bariè en zijn team zijn constant op zoek om de processen en daarmee de kwaliteit van de alcoholvrije wijnen nog verder te verbeteren.