De naam Gloed is een verwijzing naar de rossige kleur van het bier. De kleur van blozende wangen, de ondergaande zon, hete kooltjes in een kampvuur. Gloed is verbonden met geestdrift en plezier, de mooie dingen die glans geven aan ons leven.
Gloed is friszuur en fruitig, met een rijke geur van rood fruit. Na de lange houtrijping van 14 maanden heeft Gloed nog vier maanden op het hele fruit gelegen zodat de smaken goed konden intrekken. Voor deze versie hebben 215g/L kersen en 55g/L zwarte bessen gebruikt. De afdronk blijft subtiel hangen met lichte toetsen van vanille en kaneel. Gloed is een mooi, elegant bier om op een zonnige dag rustig van te genieten. De kersen en zwarte bessen komen van verschillende lokale telers.
5,8% ABV
FOODPAIRING
- Salade met tomaat, radijs, mozzarella en basilicum
- Gegrilde aubergine met labneh
- Schwarzwalder kirsch taart
- Kaas: milde blauwe kaas