- Vandaag besteld is binnen 1 tot 5 werkdagen in huis
Een sake volgens middeleeuwse productiemethode gemaakt op basis van een tempelrecept uit de vroege 15e eeuw. Omdat de receptuur en productie teruggaat tot voor de sake revolutie in de 7e eeuw, is het meer een gefermenteerde rijstdrank dan sake. De produktiemethode is veel korter dan bij de meeste sake, de fermentatie duurt slechts 10 dagen i.p.v. een volle maand. Terada Honke is de enige brouwerij, die deze vorm van sake maakt onder complete middeleeuwse condities. Biologische rijst, minimale polijsting, de meeste rijst wordt niet gestoomd, geen toevoeging van gisten of melkzuren, ongepasteuriseerd, ongefilterd, onverdund. Net als in de Middeleeuwen wordt deze sake het hele jaar door gebrouwen, met een voortdurend wisselend alcoholpercentage en zuurgraad per productie. Deze pure en radicale brouwmethode resulteert in een uitgesproken, verfrissende stevige drank met een zeer hoge zoetheid en zuurgraad, en kent sterke citrustonen en een fijne kruidigheid. Mooi als aperitief of bij rauwe visgerechten.
De Terada Honke brouwerij is opgericht in 1675 en is de laatste jaren teruggekeerd naar het gebruik van zeer traditionele brouwmethodes. Het is de meest radicale brouwerij van Japan, ontdaan van alle moderne apparatuur. De kernwaarden zijn: puur natuur, biologisch en handwerk. Terada Honke is één van de zeer weinige brouwerijen die geen gecultiveerde gisten gebruikt en puur vertrouwt op de natuurlijke gistculturen die aanwezig zijn in de eigen brouwerij. De gehele productie is gebrouwen in de slow-brew kimotomethode, waarbij geen melkzuren worden toegevoegd.
Deze sake is bij Noma (Kopenhagen) geschonken in het wijnarrangement.