Artikelomschrijving
KLIMAAT & TERROIR: Een koel klimaat met kalkrijke bodems. Uitsluitend gemaakt van de beste Crus uit de Côte de Blancs en de Montagne de Reims.
VINIFICATIE: Méthode Champenoise: de tweede gisting van de wijn heeft op fles plaatsgevonden. De champagne rijpte zes jaar op zijn gistcellen.
DRUIVEN: chardonnay (50%), pinot noir (50%)
ALCOHOL PERCENTAGE: 12,00%
GEUR & SMAAK: Delicate neus met florale tonen en een aangename complexiteit. Bij de aanzet duidelijk citrus en witte perzik. Een wijn met grote finesse, een goede mineraliteit en tonen van grapefruit in de afdronk.
SERVEERSUGGESTIE: Schenken op een temperatuur van 9-11°C bij rijke visgerechten, gevogelte of kalfsvlees. Deze wijn past ook erg goed bij harde kazen zoals Comté of Beaufort.
WEETJE: Een millésimé betekent dat de champagne bestaat uit druiven afkomstig van één oogstjaar. Millésime is Frans voor 'jaartal'. Alleen in hele goede jaren wordt besloten tot het maken van een millésimé.