Deze mooie frisse witte wijn is gemaakt van Pinot Grigio druif. De druiven ondergaan een korte schil inweking van 2 uur en dan worden ze geperst. De most wordt voor 18 uur in een gekoelde tank bewaard, daarna ondergaat de wijn de eerste alcoholische vergisting op 16 graden Celsius om vervolgens de tweede malolactische vergisting te krijgen deze zal ongeveer 2,5 maanden duren op de gistcellen.
Deze prijswinnaar neemt je mee naar één van de beste wijngebieden van Europa. Het Veneto wijngebied is prachtig gelegen onder de uitlopers van de Alpen en profiteert van een uitstekend klimaat om de beste wijnen te produceren. Een bij uitstek uitstekende wijn voor in het voorjaar en zomer.
Cantina Milani is opgericht in 1985 en uitgegroeid tot één van de grootste wijnbedrijven van Veneto. Met 200 druiventelers als toeleverancier is er diversiteit aan kwaliteit en goede selectie mogelijk. Er wordt vooral gewerkt met inlandse druivensoorten zoals Pinot Grigio en Garganega.
Beleving
Kleur: Licht strogeel
Geur: Aromatisch met tonen van viooltjes en acasia.
Smaak: Subtiele smaken met amandel en een frisse afdronk.
Aanbevolen bij: Als aperitief, gerechten met tomaat, salades en visgerechten.
Serveertemperatuur: ± 8-10° C.
Op dronk: Enkele maanden na de oogst