Een meesterlijke selectie van portwijnen, komend van Ferreira’s Quinta do Seixo. Met een gemiddelde leeftijd van 7 jaar en een elegante opvoeding op eiken, is FERREIRA erin geslaagd het intense fruit van een Vintage met de zachte rijpheid van een houtgelagerde Tawny te combineren.
Ongewoon doch zeer plezierig; een uitgesproken kruidig smaakpalet, een mistig pepertje met een forse dosis cassis, kersen en een mondvullende warme finish. Bijzonder.
Vaak genuttigd als aperitief (iets gekoeld) of digestief, maar is ook fantastisch bij cheesecake met rood fruit, gembercake en een kaasplank na het diner met witschimmel kazen.
Winemaker: Luís Sottomayor
Technische details: Alcohol: 20% | Total Acidity: 4,28 g/L | Sugar: 104,9 g/L | pH: 3,33
PROEFNOTITIE
Ongewoon doch zeer plezierig; een uitgesproken kruidig smaakpalet, een mistig pepertje met een forse dosis cassis, kersen en een mondvullende warme finish. Bijzonder.Ferreira behoort tot de top van de Portugese Porthuizen. Niet voor niets staat Ferreira al jaren op No.1in Portugal. Voor de Portugees staat de naam Ferreira synoniem voor kwaliteit en eeuwenoude traditie.
Verscholen in het achterland van Porto, gelegen in de indrukwekkende Douro Vallei, liggen de prachtige Quinta’s, de portugese wijnboerderijen, met namen als Quinta de Seixo en Quinta do Porto. Schitterende landgoederen waar de geschiedenis van Ferreira meer dan 250 jaar geleden is begonnen. Ferreira is dan ook een van de oudste porthuizen met eigen wijngaarden die een oppervlakte bestrijken van meer dan 150 hectare.
De Douro-regio in het noorden van Portugal is de thuisbasis van Port. Het dankt zijn naam aan de rivier de Douro, die van oost naar west stroomt van de Spaanse grens naar Porto, waar het uitmondt in de Atlantische Oceaan. Hoewel Douro vooral bekend staat om zijn versterkte wijnen, is de totale productie hier redelijk gelijkmatig verdeeld tussen port en niet-versterkte wijnen. De wijnbouwzone beslaat de steile hellingen langs de oevers van de benedenloop van de rivier, een van de langste van het Iberisch schiereiland. Een krachtige grond met een extreem terroir en klimaat. Dit is te proeven in de wijnen die hier vandaag komen.