Een gerijpte rode Tawny port. Het is een blended port die mag bestaan uit wijnen van verschillende oogstjaren, druivenrassen en wijngaarden. Bruin-taankleurig rood. Specerijen, rozijn, vanille, hazelnoten, rijp fruit en elegant zoet.
Heerlijk als aperitief, bij zachte kazen en bij zoete nagerechten.
Winemaker: Luís Sottomayor
Technische details: Alcohol: 19,5% | Total Acidity: 3,83 g/L | Sugar: 100,2 g/L | pH: 3,47
PROEFNOTITIE
Porto Ferreira Dona Antónia Branco 10 Years Old heeft een geel-amberkleurige tint, bijna diep goud. Een intense en complexe neus, waar tropisch fruit de boventoon voert, harmonieus geïntegreerd met zwoele tonen en kruiden die voortkomen uit de lange rijping in hout. In de mond is de klassieke en fris-zoete stijl van Ferreira duidelijk aanwezig, en het heeft een extreem rijke en lange afdronk.Ferreira behoort tot de top van de Portugese Porthuizen. Niet voor niets staat Ferreira al jaren op No.1in Portugal. Voor de Portugees staat de naam Ferreira synoniem voor kwaliteit en eeuwenoude traditie.
Verscholen in het achterland van Porto, gelegen in de indrukwekkende Douro Vallei, liggen de prachtige Quinta’s, de portugese wijnboerderijen, met namen als Quinta de Seixo en Quinta do Porto. Schitterende landgoederen waar de geschiedenis van Ferreira meer dan 250 jaar geleden is begonnen. Ferreira is dan ook een van de oudste porthuizen met eigen wijngaarden die een oppervlakte bestrijken van meer dan 150 hectare.
De Douro-regio in het noorden van Portugal is de thuisbasis van Port. Het dankt zijn naam aan de rivier de Douro, die van oost naar west stroomt van de Spaanse grens naar Porto, waar het uitmondt in de Atlantische Oceaan. Hoewel Douro vooral bekend staat om zijn versterkte wijnen, is de totale productie hier redelijk gelijkmatig verdeeld tussen port en niet-versterkte wijnen. De wijnbouwzone beslaat de steile hellingen langs de oevers van de benedenloop van de rivier, een van de langste van het Iberisch schiereiland. Een krachtige grond met een extreem terroir en klimaat. Dit is te proeven in de wijnen die hier vandaag komen.