Als eerbetoon aan 'de Ferreirinha', is de Dona Antonia Branco een bijzondere Reserva White port, naast de geroemde DONA ANTONIA Reserva Tawny.
Porto Ferreira Dona Antónia Reserva Branco wordt gemaakt volgens de Ferreira methode. De druiven worden licht overrijp geplukt, hierna is er een gekoelde inweking van de druivenmassa alvorens deze te laten vergisten.
Deze wijn wordt opgeslagen in de traditionele 640 liter Portvaten waarin deze Port zich prachtig kan ontwikkelen gedurende 4 tot 9 jaar. Uit deze vaten componeert men uiteindelijk deze bijzondere Reserva, witte Port met een gemiddelde leeftijd van 7 jaar.
Goudgeel van kleur, een intens aroma met tonen van bittere marmelade, bloemen en exotisch hout. Gedroogde vruchten en noten, met een lichte kruidigheid, peper en curry. De houtopvoeding maakt deze witte port edel en complex. Rijkdom...
Serveer deze witte port het liefst gekoeld, bij de borrel met amandelen, charcuterie, olijven en eindig met citroentaart...
Winemaker: Luís Sottomayor
Technische details: Alcohol: 20% | Total Acidity: 3,84 g/L | Sugar: 120 g/L | | pH: 3,37
PROEFNOTITIE
Goudgeel van kleur, een intens aroma met tonen van bittere marmelade, bloemen en exotisch hout. Gedroogde vruchten en noten, met een lichte kruidigheid, peper en curry. De houtopvoeding maakt deze witte port edel en complex. Rijkdom...
PRODUCENT
Ferreira behoort tot de top van de Portugese Porthuizen. Niet voor niets staat Ferreira al jaren op No.1in Portugal. Voor de Portugees staat de naam Ferreira synoniem voor kwaliteit en eeuwenoude traditie.
Verscholen in het achterland van Porto, gelegen in de indrukwekkende Douro Vallei, liggen de prachtige Quinta’s, de portugese wijnboerderijen, met namen als Quinta de Seixo en Quinta do Porto. Schitterende landgoederen waar de geschiedenis van Ferreira meer dan 250 jaar geleden is begonnen. Ferreira is dan ook een van de oudste porthuizen met eigen wijngaarden die een oppervlakte bestrijken van meer dan 150 hectare.
De Douro-regio in het noorden van Portugal is de thuisbasis van Port. Het dankt zijn naam aan de rivier de Douro, die van oost naar west stroomt van de Spaanse grens naar Porto, waar het uitmondt in de Atlantische Oceaan. Hoewel Douro vooral bekend staat om zijn versterkte wijnen, is de totale productie hier redelijk gelijkmatig verdeeld tussen port en niet-versterkte wijnen. De wijnbouwzone beslaat de steile hellingen langs de oevers van de benedenloop van de rivier, een van de langste van het Iberisch schiereiland. Een krachtige grond met een extreem terroir en klimaat. Dit is te proeven in de wijnen die hier vandaag komen.