Druivensoorten: 50% Grenache, 40% Syrah, 10% Marselan
Terroir: Klei- en grindterrassen
Vinificatie: Een selectie van onze oudste percelen. Zeer rijpe druiven, ontsteeld en gekneusd. Fermentatie op temperaturen rond 24 à 30°C. Dagelijks onderdompelen, délestage en overpompen. Lange rijpingstijd, 28/30 dagen. 18 maanden oud in vaten van 500 liter (demi-muid).
Smaakprofiel
Kleur: Mooie fluweelzachte kleur met zwarte kersenreflecties.
Geur: De uitgesproken neus is een boeket van geuren: rijp zwart fruit, truffels, vanille en kokos.
Smaak: De mond is uitzonderlijk geconcentreerd en biedt een voluptueuze textuur. Muskusachtige noten vermengen zich met brioche en rook.
Afdronk: De afdronk is aanhoudend en de tannines elegant.
Foodpairing: Serveer de wijn in grote diepe glazen en combineer hem met rood vlees, wild (houtsnip...) en kaas.