Druivensoorten: 50% Grenache, 50% Cinsault
Terroir: Klei- en grindbodem
Vinificatie: Druiven worden ’s ochtends vroeg in vaten gestoken om oxidatie te vermijden. Schilcontact gedurende 8 à 10 uur, het overgebleven sap ondergaat koude bezinking (5°c) om daarna te gisten gedurende twee weken op 18°c. 5 maanden rijping in roestvrijstalen vaten en botteling in januari.
Smaakprofiel
Kleur: Mooie kristalzuivere wijn met lichtroze reflecties.
Geur: Delicate en verfijnde neus, zeer expressief met tonen van scherp rood fruit (aardbei, aalbes, granaatappel) ondersteund door een florale toets.
Smaak: In de mond is de aanzet rond en sappig. Deze weelderige wijn is een genot van fruit.
Afdronk: De afdronk is elegant met een vleugje kardemom en gekonfijte mandarijn.
Foodpairing: Past perfect bij voorgerechten en gegrild vlees in de zomer, maar ook bij gegrilde vis.